Birgün kadını biri ikiz dogurçakmış sancısı tutumuş polisden yardım istemiş polis şuraya oturun ıkının ıkının demş kadın ıkın mış küçük kardeş kafayı dışarıya çıkarıp geri sokmuş abi demiş ön kapıda polis var demiş arka kapıdan çıkalım demiş.
Başka bir fıkra :
Temel yolun kenarında bulunan ormanda evin ihtiyacı için kışlık odun kesiyormuş,bunu gören çevreciler hey hemşerim ne yapıyorsun DOĞANIN DENGESİNİNİ bozuyorsun deyip,Temeli iyi bir dövmüşler.Temeli bu halde gören Dursun ula ne oldi saa diye sormuş,Temelde hiç sorma uşağum ormanda ağaç kesiydum dört beş kişi beni DOĞANIN YENGESİ bozdum diye beni dövdüler demiş,halbuki ne DOĞANI taniyrum ne de YENGESİ ni demuş...
Başka bir fıkra:
Temel ve dedesi otele gitmişler. Otelde tek bir yatak boşmuş, dede torun birlikte yatmışlar. Gece yarısı dede Temel'i dürtmüş: - "Temel bana karı bul!" - "Dede sakin ol yat." Biraz sonra dede ikinci defa: - "Temel bana karı bul!" - "Dede sakin ol yat". Dede biraz sonra üçüncü defa: - "Temel bana kar bul!" deyince en sonunda Temel isyan etmiş: - "Dede tuttuğuna güveniyorsan o benimkidir."